HAKKA DAVET FORUMU

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. 01 Aralık 2023, 12:34:55

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Eğer üye iseniz lütfen üye girişinden giriş yapınız.

Eğer üye değilseniz 10 saniyenizi ayırarak üye olabilirsiniz. 

Dosyaları indirebilmek ve de içerikleri görebilmek için

üye olmanız gerekmektedir.

Yazdır  
Gönderen Konu: :KÜFÜR OKULLARINA GİTMEKTEKİ TEHLİKELER:  (Okunma Sayısı 18182 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nnumeral
Ziyaretçi
« : 08 Kasım 2012, 01:45:44 »

Öncelikle soruyla karışık birşeyler yazmak istiyorum ve şunuda belirtmek istiyorum türkiyenin en kenar mahallelerindeki okullardan en pahalı ve en dindar geçinen okullara kadar birçok okula gittim ve şuan son sınıftayım.çoğu kişide şu vardır dinle ilgili bir espri yapar ve kendisine sorulduğu zaman sadece espri yaptığını ve dinle alay etmenin küfür olduğunu söyler birkaç örnek;1)öğretmen çocuğun kitabı okumasını ister ve çocuk gülerek bildiği bir ayeti okumaya başlar ve çoğu kişi güler.2)öğretmen şu bilgiyi bilmek farzdır der (büyük ihtimal şeri manasını kastederek) ve çocuklar güler.3)öğretmen karaciğer besinleri depo ettiği için organların hz. yusufudur der.3)öğretmen birşey anlatır ve şunuda anlatmazsam günaha gireceğim der.4)sınıftaki bilgisayar çalışmayınca çocuklar yok bilgisayara cin girdi yok ben dabbe bilgisayardan çıkacak demedimmi yok Allah bizi çarptı gibi sözler söylüyorlar.yani kısacası espri yapıyorlar ve kendisine sorduğunuz zaman dalga geçmediğini söylüyorlar ve tabi söylemesem daha iyio olur diyorlar ancak tekrardan davranışlarına devam ediyorlar.benim burada kafam karıştı bir müslüman bu gibi lafları söylese uyarırım ve dinle alay etmek olabileceğini söylerim.ancak okuldakiler alay etmediklerine inanıyorlar ancak bana göre bunlar alaydır.sizin düşüncenize göre bunlar alaymıdır ve bu durumda ben karşı çıkmazsam küfre düşermiyim.
       İkinci bir konu ise bazen dinle alakalı inkarcı ve yanlış şeyler söylüyorlar örneğin Allah şirki bile affeder,kurban bayramında peygamberimiz adına kurban keseceğiz(bunun cağiz olup olmadığından emin değilim).yok insan ruhunu güçlendirebilir ve galaksiler arası gezinti yapabilir hatta levhi mahvuza bile bakbilir yok öyle kimseler varki galaksiyi avucunun içi gibi bilir veya insan konsantre olunca uçabilir gibi gibi.
        Diğer bir konu birkere başıma geldi çocuk öğretmene haşa Allah'ın egosumu varki bizi onu bilelim diye yarattı dedi. öğretmende ona karşı çıktı ve Allah üçtür demezse bir insan kafir olmaz dedi.
         Bir diğer mesele ise dine yapılan açık alaylar örneğin coçuk kitaba iğrenç bir şekilde sövdü veya kurban bayramına sövdü veyahutta hz. meryem cinlerle zina etmiş olabilirmi dedi sizce bunlara gücümüz yettiği halde elimizle karşı çıkmazsak (dövmezsek) sadece dilimizle karşı çıksak veya ortamdan ayrılsak küfre düşermiyiz.
         Başka bir konu ise birisi sen çok şanslısın veya burç yorumumda bu yok o yüzden olmaz veya buna benzer şeyler söylerse sizce karşı çıkmak gerekirmi yoksa sadece, sen şanslıydın veya geleceği nereden öğrendin gibi bize intisap edilen batıllaramı karşı çıkmak gerekir.(şunuda eklemek istiyorum cünüp olduğun için şu soruyu çözemedin gibi sözler de söylüyorlar sizce doğruluk payı varmı?)

Ayrıca herkesin bildiği gibi okullarda ortam çok bozuk ve ben velilerin buna yeterince dikkat etmediğini düşünüyorum okulda şirk ve küfür işlenmese bile neredeyse her saniyede bir haram işleniyor ve çocuklar buna zamanla alışıyor ve yaşları küçük olduğu için normal zannediyor ve terbiyesi bozuluyor ki bence bu bile çocukları okula göndermek için çok büyük bir sebep kim ne derse desin.ve günümüzde okulda şirkten ve küfürden kaçmak gerçekten çok zor gerek törenler olsun gerek ders kitaplarında yazanlar osun eğer bir kişi çıkıp da bana ben imanımı korumada hiç zorlanmıyorum derse pek inanmam ancak çok nadir şartlarda bu olur bunun haricinde okulda rahatsa o kişinin imanından şüphe edebilirim.(sadece çok nadir şartlar altında günümüzde bu mümkün olur çünkü günümüzdeki okul tiplerinin çoğunu biliyorum)yani beni ikna etmesi zor olur.ve bence çoğu kişinin anne ve babası çocuğunu şirke ve küfre düşmediğinden emin değil ama emin olması gerekiyor ve emin olmasıda bence neredeyse imkansız gibi.benim yaşım büyük olmasına rağmen eskiden zorlama altında törenlere katılıyordum (Allah korusun tevbemi ettim) ki bu küçük çocukların okullarda kendini koruması bence imkansız gibi birşey.

Yukarıda yazdıklarımıda göz önünde bulunarak diyorumki  bunca şirk ve küfür tehlikesine rağmen çocuklar nasıl okula gönderiliyor hadi diyelim ilkokula gitmeyi mecburi yaptılar bence yine gitmemesi gerekiyor.Liseye gidenler içinde söylüyorum ortam çok daha bozuk imanını korumak gerçekten ama gerçekten çok zor anne babalar durumun ehemmiyetini bilmiyorlar ve gençlerde belki dikkatsiz davranıyor olabilirler ve Açık Öğretim denen birşey varki çocuklar okula gitmeden mevzun olabiliyorlarki olamasalar bile bu tehlikeye ve bu duruma rağmen insanlar nasıl okula gidebiliyorlar sonuçta gitmeyeni öldürmüyorlar.Benim düşünceme göre okula giden herkes için şunlar geçerli; ya imanı yoktur, ya imanı çok zayıftır,yada imanı gittikçe çok zayıflar ve hatta imanı gidebilirki bu çok büyük bir ihtimal.tabi bütün bu durumların istisnası olabilir ancak kanıma göre çok zordur 12 sene bu okullarda okudum islami ilmim çok az bile bu okullar hakkında çok şey biliyorum.ve anlattıklarımı ya gördüm yada yaşadım.SONUÇTA OKULA GİTMEYEN BİR İNSAN HAYATINI NORMAL BİR ŞEKİLDE YAŞAYABİLİR.VE OKULDAKİ BOŞ GEÇEN ZAMAN YERİNE GENÇLER İLİM YAPSA DAHA İYİ OLMAZMI SONUÇTA ÇOĞU GENCİN İLMİ ÇOK ZAYIF BU OKULDA BOŞA GEÇEN ZAMAN AYNI HARAM DEĞİLMİDİR.  sizce bu şartlar altında bir insanın okula gitmesi caizmidir?

YAZDIĞIM SORULARI LÜTFEN BİLGİLİ BİRİSİ DELİLLERLE BANA AÇIKLASIN EĞER DELİL GETİRMEZSE GÖRÜŞÜ KABUL ETMİYORUM!..

muwahhid5555
Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2012, 18:20:45 »

,
Bawer
Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2012, 20:07:11 »

Allahın selamı müslümanların üzerine olsun
5555 Senin bakış açınla Allahın diniyle  hüküm verilmez ,Bukadar yazılanlardan sonra çocuğunu okula gönderen bir Muvahid' de bulamazsın çünkü bugüne kadar yazılanlardan eyer zahmet edip okumüşsan  butün bu engelleri kaldımak çok zor diye hemen anlaşılır.(yöneticilerin yazdıklarından)
Tüm küfür engelleri ortadan kaldırıp okul okuyanı tekfir etmenin dinde delilin nedir?
nnumeral
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2012, 00:17:56 »

sormak istediğim asıl şey şu; bir kişi esasda dinle alay olan bir şey söylüyor (örnek:derste gülerek ihlas suresini okuyor ve herkesi güldürüyor (ben hariç).) ve ben o kişiye dedimki bunu neden yaptın alaymı ettin oda dediki hayır dinle alay etmek küfür ben sadece espri yaptım ben dinle alakalı espri yapmak doğru değil dedim ve oda haklısın dedi ancak bu hareketlerine sonradan nefsine uyarak aynen devam etti (bende senin yaptığın dinle alay diyemiyorum) buradaki hüküm nedir ve delili nedir?
Bawer
Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2012, 10:24:50 »

Eğer onlara soracak olursan, `Biz lafa daldık aramızda eğleniyorduk derler. ' De ki; "Allah ile, Allah'ın ayetleri ile ve Peygamber ile mi alay ediyordunuz?" Tevbe 65
66- Uydurma bahaneler ileri sürmeyiniz. İman ettikten sonra tekrar kâfir oldunuz. Bir kısmınızı affetsek bile, ağır suçlu olduklarından dolayı diğer kısmınızı azaba çarptıracağız.
 Eyer uyardığın kişi müslüman olduğunu söyluyorsa vay haline.
 Siz bu durumda onu uyarırsınız aksi taktirde başka söze dalıncaya kadar oturmazsınız orda.
 Allah size indirdiği kitapta onun ayetlerinin inkar edildiğini ya da alaya alındığını işittiğinizde başka bir konuya geçmedikleri sürece onlarla bir arada oturmamanızı, yoksa sizin de onlar gibi olacağınız! bildirdi. Hiç kuşkusuz Allah münafıklar ile kafirleri cehennemde bir araya getirecektir.nisa 140. 
DARİMİ
Yönetici
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2012, 23:43:48 »

Bu linkte, tağuti sistemlerin okulları hakkında geniş açıklamalarımız mevcuttur,aynı şekilde  bu konu hakkında görüşümüz geniş bir şekilde açıklanmıştır, sorulan soruların geneli burada sorulmuş gereken cevaplar verilmiştir,dileyen inceleyebilir ve ilmi bir şekilde itirazını yapabilir.Daha tağuti sistemlerdeki okullar hakkında görüşümüzü bilmeden anlamadan cevaz verdiğimizi söylemek aklıselim insanların işi değildir. 
http://www.davetulhaq.com/tr/forum/index.php?topic=8221.0
muwahhid5555
Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2012, 15:57:04 »

,
DARİMİ
Yönetici
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2012, 20:19:11 »

İçerisinde yaşadığımız küfrî toplumlarda, sistemlerde mümeyyiz olmayan çocuğu, okula gönderen ;"Küfre Rıza Küfürdür" kaidesinden dolayı tekfir edilir.
 "Küfre Rıza Küfürdür, Harama Rıza Haramdır" kaidesi, kat’i ve açık bir delildir.
Küfür ahkâmının hâkim olduğu, eğitim müfredâtı'nın bu günkü haliyle uygulandığı, tür ve benzeri toplumlarda, çocuğu okula göndermenin genel hükmü küfürdür.
 Mümeyyiz olmayan çocuğu, okula göndermek küfürdür. Şahsa hüküm vereceğimiz zaman, mutlaka babasına sormamız, durumunu araştırmamız gerekir. Niçin ? Belki tedbir almıştır. Eğer geçerli tedbir almışsa, babası veya velisi tekfir edilmez. Burada, mümeyyiz olmayan çocuk için alınan geçerli tedbir; müslüman bir öğretmenin olması ve onun kontrolünde, onun takibinde olması veya anne-babadan birinin, çocuğun yanında sürekli bulunması gibi geçerli veyahut a istisnaî durumlar olabilir ki bu da araştırılınca ortaya çıkar.

Yaşadığımız toplumun okulları,şirk ,küfür,fısk ve batıl inançlar,ideolojiler üzerine kurulmuş eğitim müesseseleridir.Özellikle daha aklî melekeleri gelişmemiş,kendi benliğini tanımamış körpe dimağları,beyinleri,zayıf,kırılgan bir evrede olan çocukları toplayıp,onlara küfür,şirk üzerine kurulu bâtıl ideolojilerini benimsetmek,aşılamak temeli ,gayesi  üzerine kurulmuştur bu okullar....

Bu kısa giriş, Çocuğu Okula Göndermeyle İlgili ahkâm hakkında düşüncelerimizi net bir şekilde ortaya koymaktadır.şüphesiz ki bu sonuca varmamız delillerden ötürüdür,zaten sabırlı bir şekilde bu konu hakkında yazdıklarımız okunursa azbuçuk ilim sahibi ve anlayış sahibi kimseler tarafından mesele kalmaz.
Konu olan sistemlerin ilkokul ders müfredatında genel olarak verilen eğitim amacı sistem e kul köle olabilecek elemanlar yetiştirmektir, bunu kimse inkâr edemez her ne kadar şu anda tur de bazı gelişmeler olduysa da bu özelik halen devam etmektedir. Ancak bunun yanında hiç mi küfürsüz şirksiz eğitim verilmiyor elbette ki veriliyor önemli olan buraya gidecek olan Müslüman çocuğun bu kadar küfür şirk eğitimi verilen yerde kendisini koruyabilecek ilme anlayışa sahipmi değimli işte genel hükümden istisna edilen, mümeyyizlik meselesi, imtihan meselesi buradan kaynaklanıyor. Şartlar burada sıralanıyor çünkü İslami hükümler ezbere verilmez hatta avamın hevasına göre hiç verilmez.

Bu üyemizin yazdıklar aslında silinmesi gerekir ancak silmediğimizin nedeni bu konu hakkında bizleri dini saptırmakla itham eden ve hatta küfrün şirkin üzerini alçakça örtmemizi söyleyenlerin ne kadar cehalet içinde yüzdükleri, bırak alçaklığa çünkü alçaklıkta bir seviye vardır ne kadar çukur oldukları ortaya çıksın diye’dir.
MUHAMMED ABDULHAK 2013
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2012, 21:03:22 »

hem okul bahsi hem askerlik bahsi anlatilirken hak yayinlarinin kitablarini okuyan davetulhak sitesinde asilan yazilari okuyan gorurki asla bu tagutun kurumlarina gitmeyi cevaz veren yok hatta en efdali en guzeli uzak durun denir kufurden sirkten korunmasi zor denir ama buna ragmen garazi kini nefreti olanlar halen yazmakta site ortada kitablar ortada kacan yok varsa deliliniz asin kendinize bakmazsiniz kufur sirk icinde yuzersiniz sirf sizleri tekfir ettigi icin dusman kesilirsiniz kafir atalar kafir seyhler kafir alimler kafir imamlar dinini birakin taassupculukta onde gidensiniz hak yayinlarini davetulhak sitesini elestirenler askerlik ve okul konusunda hak yayinlarina davetulhakka iftira atarlar ve hak yayinlari davetulhak sanki tagutun askerligine tagutun okullarina cevaz verirler diye lanse ederler boyle yaparak kendi kufurlerini sirklerini ortbas etmeye calisirlar ve bu taifelere tagutun askeriyesini tagutun okullarini kufur sayarlar ama ne acidirki nedense taguta muhakemede avukat tutmada temyizde vekalet vermede ve itikadsiz cihad eden gruplara musluman demede silsile tekfirinde cehaleti mazeret saymada kufurleri vardir ve bu kisileri tekfir etmede duraklarlar ve bu acik ve net olan kufurleri sirkleri gormek istemezler Allah c.c hidayet etsin
nnumeral
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2012, 23:20:39 »

ben sorumun cevabını tam olarak alamadım zaten her okula giden kavir demiyorum ki bende okula gidiyorum zaten belki beni kastedmiyorsunuz ama yinede söylemek istedim.ben sadece bir soru sordum ve delilleriyle cevap verebilenler varsa versin istiyorum sorumu tekrarlıyoyum bir ortamda insanlar dinle alay etseler ancak kendileri alay etmediğini zannetseler bizim karşı çıkmamız gerekirmi??birisi tevbe 65-66 ayetini yazmış ancak bu ayetin hükmü darulhabde geçerlimi sonuçta ben bunu caiz görmüyorum ve dalga geçenleri müs görmüyorum.bu konuyla pek alakası yok ancak bir sorum daha var;öğretmen sakallı gidince bu ne mağaradanmı geldin gibi tepkiler veriyor ve dolayısıyla peygamberle alay etmiş olmuyormu yani karşı çıkmak gerekirmi ve öğretmen böyle dediği için sakal kesilirmi sonuçta sakal kesilirmi.yani özetlemek gerekirse darul harbde insanlar gerçek manada dinle alay etseler ancak kendileri alay etmediğini zannetseler bizi bağlarmı bu karşıçıkmak yada ortamdan ayrılmak gerekirmi sadece okulda değil dışarıdada başımıza geliyor bunlar.bunları delillerle açıklarmısınız.
 Hidayete tabi olanlara selam olsun...
muwahhid5555
Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 12 Kasım 2012, 11:01:18 »

,
ummuusame
Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2013, 14:31:59 »

selamun aleykum yenı konu açacaktım.ancak forumda acemıyım.muvaffak olamadım.okullarla ılgılı benım de bır sorum olacak ve bunu acıl cevaplayabılırsenız sevınırım.acıkogretım fakultesı edebıyat bolumunu okumanın ıtıkadı bır sakıncası var mı kısısellestırmeden soruyorum.hukmu ogrenmek ıstıyorum.daha once esım ebu muhammed makdısıde okumus ve kufur degıl demıstı ancak kalbım mutmaın olmuyor bır de sızlere danısmak ıstedım.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Eğer üye iseniz lütfen üye girişinden giriş yapınız.

Eğer üye değilseniz 10 saniyenizi ayırarak üye olabilirsiniz. 

Dosyaları indirebilmek ve de içerikleri görebilmek için

üye olmanız gerekmektedir.

Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Sitemiz üzerinden erişilebilen şeylerde Allah'ın razı olmadığı şeyler varsa, bunları reddediyoruz.