DARİMİ
|
 |
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2012, 20:19:11 » |
|
İçerisinde yaşadığımız küfrî toplumlarda, sistemlerde mümeyyiz olmayan çocuğu, okula gönderen ;"Küfre Rıza Küfürdür" kaidesinden dolayı tekfir edilir. "Küfre Rıza Küfürdür, Harama Rıza Haramdır" kaidesi, kat’i ve açık bir delildir. Küfür ahkâmının hâkim olduğu, eğitim müfredâtı'nın bu günkü haliyle uygulandığı, tür ve benzeri toplumlarda, çocuğu okula göndermenin genel hükmü küfürdür. Mümeyyiz olmayan çocuğu, okula göndermek küfürdür. Şahsa hüküm vereceğimiz zaman, mutlaka babasına sormamız, durumunu araştırmamız gerekir. Niçin ? Belki tedbir almıştır. Eğer geçerli tedbir almışsa, babası veya velisi tekfir edilmez. Burada, mümeyyiz olmayan çocuk için alınan geçerli tedbir; müslüman bir öğretmenin olması ve onun kontrolünde, onun takibinde olması veya anne-babadan birinin, çocuğun yanında sürekli bulunması gibi geçerli veyahut a istisnaî durumlar olabilir ki bu da araştırılınca ortaya çıkar.
Yaşadığımız toplumun okulları,şirk ,küfür,fısk ve batıl inançlar,ideolojiler üzerine kurulmuş eğitim müesseseleridir.Özellikle daha aklî melekeleri gelişmemiş,kendi benliğini tanımamış körpe dimağları,beyinleri,zayıf,kırılgan bir evrede olan çocukları toplayıp,onlara küfür,şirk üzerine kurulu bâtıl ideolojilerini benimsetmek,aşılamak temeli ,gayesi üzerine kurulmuştur bu okullar....
Bu kısa giriş, Çocuğu Okula Göndermeyle İlgili ahkâm hakkında düşüncelerimizi net bir şekilde ortaya koymaktadır.şüphesiz ki bu sonuca varmamız delillerden ötürüdür,zaten sabırlı bir şekilde bu konu hakkında yazdıklarımız okunursa azbuçuk ilim sahibi ve anlayış sahibi kimseler tarafından mesele kalmaz. Konu olan sistemlerin ilkokul ders müfredatında genel olarak verilen eğitim amacı sistem e kul köle olabilecek elemanlar yetiştirmektir, bunu kimse inkâr edemez her ne kadar şu anda tur de bazı gelişmeler olduysa da bu özelik halen devam etmektedir. Ancak bunun yanında hiç mi küfürsüz şirksiz eğitim verilmiyor elbette ki veriliyor önemli olan buraya gidecek olan Müslüman çocuğun bu kadar küfür şirk eğitimi verilen yerde kendisini koruyabilecek ilme anlayışa sahipmi değimli işte genel hükümden istisna edilen, mümeyyizlik meselesi, imtihan meselesi buradan kaynaklanıyor. Şartlar burada sıralanıyor çünkü İslami hükümler ezbere verilmez hatta avamın hevasına göre hiç verilmez.
Bu üyemizin yazdıklar aslında silinmesi gerekir ancak silmediğimizin nedeni bu konu hakkında bizleri dini saptırmakla itham eden ve hatta küfrün şirkin üzerini alçakça örtmemizi söyleyenlerin ne kadar cehalet içinde yüzdükleri, bırak alçaklığa çünkü alçaklıkta bir seviye vardır ne kadar çukur oldukları ortaya çıksın diye’dir.
|