HAKKA DAVET FORUMU

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. 05 Haziran 2023, 12:41:38

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git

Eğer üye iseniz lütfen üye girişinden giriş yapınız.

Eğer üye değilseniz 10 saniyenizi ayırarak üye olabilirsiniz. 

Dosyaları indirebilmek ve de içerikleri görebilmek için

üye olmanız gerekmektedir.

Yazdır  
Gönderen Konu: Swack adlı üyemiz:  (Okunma Sayısı 53239 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #45 : 02 Haziran 2014, 12:08:03 »

KAMER34

Biliyorsun imamı azamda haşevi fırkalarınca murcie olmakla suçlanıyor. bu çok ucuz bir savunma taktiğidir. yazdıklarım ve sorularım ortada

hz. ömer bu meselelerde böyle davranmışmıdır? biz Allah'ın bize tanıdığı kolaylıklardan neden faydalanmayalım. yoksa biz Ömer den dahamı takvayız?

burda asıl problem din algısında aslında ömerin davranışınıda karizması olmasa küfür diye niteleyeceksiniz. çünkü elinizdeki tek silah tekfir. birine karşı

kullanamadığınızda ortada kalıyorsunuz. daha öncede dedim evet tekfir bazen gereklidir ancak ölçüsünü iyi ayarlamak lazım. burdada ölçü ve örnek

hz. muhammed (a.s) dır. Yahu biraz akledermisin kimine göre tüm bu küfür sistemine ve fuhşiyata rağmen bu ülkenin %99 müslüman. ancak kimine göre bilip tanıdıkları 100-200 kişi?

her ikiside yanlış olabilirmi?

sünnet konusundaki yorumlarım ortada bak biri darimide biri ibni teymiyede biride müslimde geçen 3 tane haşa peygambere ve sahabilere atfedilen

rivayet yazmıştım bu konuda hiç bir dönüş olmadı. ya bunları peygambere atfedeceksiniz veya bu alimlerin hata yaptığını kabul edeceksiniz.

hadi bekliyorum.

slm

kamer34
Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #46 : 02 Haziran 2014, 12:35:06 »

Swacck kendini niçin böyle komik durumlara düşürüyorsun.imam azamla diğer alimler arsaındaki mesel forumda konuşuldu delillerde verildi.imam azam kafirlere kafir demeyeni bile tekfir ediyor yani daha net söylemek gerekirse seni tekfir ediyor.

O zman Sen şunu kesin olarak ispat et imam azam büyük şirk büyük küfür işleyenler Müslüman hükmü vermişmi.bunu kesin kanıtla.sorulara cevap veremiyorsun hep kaçamak cevaplar veriyorsun.bir laf ortaya aıyorsun arkasına hiçbir delil sunmuyorsun.
Swack kuran ve sünnette büyük şirk büyük küfür işleyenlere ya kafir ya müşrik hükmü verilmekte bu konuda çok deliller sunuldu.
Sen şimdi büyük şirk büyük küfür işlyen ve tevbe etmeyen yani bu halinden rücu etmeyen bir tek delil göster Müslüman hükmü almış olsun

Hadi san hodri meyadn.

sen herkese şlaf yetiştiriyorsun ancak delile gelince mamafih
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #47 : 03 Haziran 2014, 10:41:27 »

EZ ZİYNETİ EDEB

şüphesiz Allah bize adaletli olmayı emrediyor. cevap verdiğim arkadaşın uslubunu görmüyormusun?

1-kendini komik duruma düşürüyorsun diyor
2-imamı azam seni tekfir ediyor diyor
3-hep kaçamak cevap veriyorsun diyor
4-hodri meydan diyor

ben ne dedim iki soru sordum ve dedimki hakarete gerek yok ya cevap ver veya kaç.

söylediğim hiç bir kelime senin söylediğin mahalle serseri ağzı lafından daha ağır değil. "yapmadığınız şeyi neden söylersiniz yapmadığınız şeyi söylemeniz Allah katında büyük bir günahtır"

şimdi  tek talebim birisi sorduğum şu iki soruya cevap versin

1-zemahşerinin sorduğu kaynaklardan üç tane hadis verdim bu sözleri veya eylemleri haşa peygamber veya  sahabi söyleyip yaptılar mı? yoksa bunu nakledenler mi hata yaptı?

2- imamı azam bazı haşevilerce mürcie diye itham edildimi edilmedimi?

selam hidayeti isteyenlere olsun
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #48 : 03 Haziran 2014, 16:45:38 »

SAİD

Allah senin gönlünü ve ferasetini açsın  ben sana bu hadislerin sahihmi zayıfmı olduğunu sormuyorumki? biri zaten müslimin sahihinden biri darimiden biride

ibni teymiyyeden. hem burada bunun ne önemi varki? bu rivayetler sahihse daha kötü Allah resülünü ve ashabını hangi konuma  düşürdüklerini görmüyormusun?

burada asıl sorunu anlamanız lazım böyle ahlaksızca rivayetleri biz peygamberemi atfedeceğiz yoksa bu ravi bunda yanılmıştır haşa peygamberimiz ve ashabı

böyle çirkinliklerden uzaktır mı diyeceğiz? Allah için bir an için bu soruyu ben sormuyorum belki bana kızgınsın sen kendi kendine sorduğunda ne cevap verirsin?

evet bu sahihtir peygamber nefsine hakim olamamaktan korktu parlak çocuğu sakladımı diyeceksin? bak Allah adına yemin ediyorum hiç biriniz ile ilgili içimde bir kin yok

sadece yeniden kuranı hayatının merkezine alan peygamberi örnek edinip ona itaat eden insanların artmasını istiyorum.

selam başkalarını doğrulturken kendileri de doğrulanlara
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #49 : 04 Haziran 2014, 10:10:25 »

SAİD

Allame rölüne bürünüyorsün ama maalesef bilmiyorsun.

1-  sahih demek ümmetin onun üzerinde icma ettiği anlamına gelmiyor. sahih diyen adamın koyduğu prensiplere uyduğu için o ona sahih demiştir. bir diğer ravinin prensiplerine uymuyorsa o ona sahih demiyordur.

2-Peygamberin ümmeti batılda ahlaksızlıkta icma etmez. lütfen icma nedir öğren.

3-hala haşa  o hadis denen rivayetlerle ilgili   ne düşündüğünü öğrenemedim. dutduğuma göre bir yerlerden cevap bekliyormuşsun.  Bir nurcunun risalelere tavrı neyse dikkat et sende bu raviler için aynı konuma düşme

slm
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #50 : 04 Haziran 2014, 13:11:16 »

SAİD

Elhamdulillah uykulu değilim. bana söylemedlğlm lafları isnat etme. bir insanın kitabında yanlış bir

rivayetin olması o kişiyi ne ahlaksız nede kötü eder. incilde batıl şeyler var diye hz. isayı batıllamı suçlayacağız.

temel soru şu?  müsliim insanmı değilmi? eğer insansa ve vahy almıyorsa yaptığı bir beşeri çabada yanlış yapabilir.

bu bu kadar basit.  bunu böyle görmediğimizde iki yanlış yapıyoruz.

1- o kişiyi nurcular veya diğer gruplar gibi masum ilan ediyoruz.

2-mealcilere malzeme veriyoruz.

Allah için bu hadisle ilgili sen ne düşünüyorsun hala cevap alamadım lütfen onuda sen açıkla.

slm
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #51 : 04 Haziran 2014, 14:16:34 »

AH AH SAİD

1-Bunu nereden çıkardığımı soruyorsun uzağa gitmene gerek yok siteye bak hem buhari ve müslimdeki tüm hadislerin sahih olduğunda ümmetin icması var derseniz. ardından benim ümmetim batılda icma etmez derseniz ne sonuç çıkar?

2-Bu tamamen kelime oyunu. HAŞEVİLERİN çok sevdiği bir metod kusura bakma birisi bir hata yaptı diye onu kutsayıp peygamberimden vazgeçmem ama başkasınıda  bir yanlış yaptı diye hakettiğinden daha büyük

bir suç isnat etmem. çünkü bizim adil olmamız gerekiyor. oysaki sen beni zorluyorsun ya haşevi olacan ya mealci (iki cehennemden bir). Oysaki ben cennete talibim.

3- çok cesur birine benziyorsun ama hala o rivayetle ilgili düşünceni  söylemedin? en az beşinci kezdir soruyorum? çokmu zor?

Bak Allah açığa vurduklarımızı ve gizlediklerimizin tümünü biliyor. ve Allah hesabı çabuk görendir.

slm
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #52 : 05 Haziran 2014, 21:17:17 »

SAİD

Yaşlılığımdada insanlar hakkında zan etmenin kuruntu yapmanın kötü olduğuna inanıyorum rabbim beni onları yapmaktan korusun yaptıysak affetsin.

1-hiç kimse bahsi geçen alimlerin masum olduğunu söylemiyor diyorsun ama onlara tıpkı bir masum gibi davranıyorsun. mesela yazdıkları cilt cilt rivayetlerin hepsinin sahih ve doğru olduğunu söylüyorsunuz.

Hatta onları koruma adına bazıları ayetleri feda bile edebiliyor.şimdi  hangi hadislerin  subutu katidir bu konuda delilin veya kriterlerin nedir?

2-sana katılıyorum benim aklıma uymayan bir şeyi benim aklıma uymuyor diye redetmem haddi aşmadır bundan Allaha sığınırım. Ancak birde oluşan ortak akıl vardır. mesela sorduğum 3 rivayeti kabul eden 3 aklı bulabilirmisin?

bulduysan lütfen bana açıkla. Burada  ravileri ve naklettiklerini putlaştırmaktan söz ediyorum yoksa benim aklıma uymadı ancak  aklını kullananların aklına uydu eyvAllah benim aklım sınırlı der susarım ancak sorun o değil

ravilere toz kondurmamak için müslüman aklın ihmal edilmesiyle karşı karşıyayız.

3-Şimdi aklın sana emin olan ahlakı kuran olan peygamberin erkek çocuklardan dolayı nefsine uyacağını düşündürüyorsa yazıklar olsun aklına.  bu peygamberin  ismet sıfatına aykırıdır. çünkü homoseksuellik fitri bir duygu

değil bir hastalıktır. ravileri kurtarmak için peygamberine böyle isnadlardada bulunmak HAŞEVİLİĞİN  tipik bir özelliğidir.

4-SAna Allaha tövbe etmeni ve fikirlerini gözden geçirmeni tavsiye ederim. Allah TEVBELERİ KABUL EDENDİR.

SLM
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #53 : 07 Haziran 2014, 00:13:49 »

SAİD

1-Subutu kati hadis mutevatir hadistir. kuranı kerim hem lafzen hemde mana olarak mutevatirdir. ancak hem lafzen hemde mana olarak mutevatir hadis varmı? varsa kaç tanedir? hangileridir? (ilmini görelim)

2-Fikrini söyledin daha önce yazdığını oku  "Allah Rasulu nefis sahibidir ve aynı zamanda beşerdir nefsinden dolayı yanlışa düşmekten korkmuş olabilir" diyorsun. yoksa başkalarının fikrinimi söylüyorsun. neyse yaşlıyım ama

bari söylediğimi unutmuyorum. ah zamane gençliği

4-ben müslimi haşevilikle suçlamadım. Muslimin hata yapmıyacağını düşünenlere haşevi diyoruz. Biliyormusun imam cevzi mevzuat kitabına hem buhariden hem müslimden hemde neseiden hem ahmet bin hambelden

hadisler yazıyor ve bunların bir kısmını akla aykırı olduğu için mevzu (uydurma) sayıyor. ama HAŞEVİLER dışında kimse senin verdiğin tepkiyi vermiyor.yani kimse ona demiyorki ey ibni kayyım el cevzi  yani senin gördüğünü

ahmet bin hambel ve susan muhaddisler görmedimi?  Çünkü onları birer insan görüyorlardı kutsamıyorlardı.  ama nurcular aynen senin gibi savunma yapıyorlar ustat bilmedide senmi bilecen? vesselam

not: matematiğim çok iyidir  söyleyeyim. demek onun için hadisleri iyi anlıyorum

Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #54 : 08 Haziran 2014, 13:17:00 »

SAİD

1- asıl meseleyi dağıtmak isteyen belli oluyor. bak sorduğun tüm hadis istilahlarını biliyorum. bilmesem bile açarım bir hadis kelimeleri sözlüğü cevaplarım. ancak munazara demek ansiklopedik bilgi yazmak değil.

Yazarsın hadis usulu ile ilgili kavramlar tanımla babam tanımla. bak subuti katinin sana tanımını yaptım. subuti kati hadis mütevatir hadistir. oda ikiye eyrılır lafzen ve manen mütevatir. kuran lafzen mütevatirdir.

lafzen mütevatir hadis varmıdır? kuranla karşılaştırıyorsunya onun için sordum. ikinci soru alimler hadisleri değerlendirirken akıllarını kullanmışlarmı kullanmamışlarmı?kullanmamışlarsa bende kullanmam. kullanmışlarsa

bende kullanırım. onun için sana dedimki ibni cevzinin mevzuatında aklını kullanarak buhari dahil bir çok muhaddisin hadislerini mevzu (UYDURMA) olarak nitelemiştir. bende diyorumki mademki müslüman akılda bu konuda

delildir sorduğum üç rivayetin üçüde müslüman akla ve ahlaka aykırıdır. şimdi sen bir haşevi gibi rivayetimi  önceliyecen yoksa muhammed (A.S) IN ismetine inanıp onu bu çirkinliklerden berimi tutacan. bin sene önce yaşamış

kişilerin aklını delil almaya kalkarsak dünya tepsi gibi düm düz olur ve öküzün boynuzunda sallanır.

2-Allah resülü beşerdir derken onu yüceltip ilahlaştıranlara diyoruzki ona olağan dışı vasıflar tanımayın.  ancak o muhammedül emindir kurani bir ahlaka sahiptir dolayısı ile homoseksüel duygulardan beridir. ne kadar çirkin bir

iftira attığını fark ediyormusun ravileri koruyayım diye. Allahtan kork ahirette peygamberin yüzüne nasıl bakacan.

3- evet tıpkı şiiler gibi bazı ravilere zımnen masumiyyet veriyorsun.

4-Evet konumuz bunlarda mevzu hadis varmı yokmu. Bunlarda yanlış yapmışlar, hata yapmışlar,  kuldurlar dememek  için peygambere ve ashabına her türlü çirkinliği isnat ediyorsun.

ŞİMDİ ALİMLERİN BİR HABERİN MEVZU OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN KOYDUKLARI ŞARTLARI YAZIYORUM.(ibni kayyım el cevziyi yazıyorum)

1-METİN AÇISINDAN UYGULADIĞI TENKİT PRENSİPLERİ:

a-haberi  kurana  arz
b-Sahih sünnete arz
c)icmaya arz
d)dinin temel prensiplerine arz.
e)akla arz
f)tarihe arz
g)rivayette anlatılanın peygamberlik makamına yakışması

h)hadisin rakik (hafif meşrep) ifade içermesi
i)amele ve günaha ölçüsüz karşılık
j)bilimsel gerçeklere aykırılık
k)rivayetin teşbih içermesi
ı)fıtrata aykırılık
m) Rivayetin insandan yapamayacağı şeyler istemesi:
n)örfe aykırılık
o)vakıaya arz
p)rivayetin bulmacamsı anlamlar içermesi
r)hadisin metinlerini birbirine arz etmesi
s)genellemeler

2)RAVİ AÇISINDAN UYGULADIĞI TENKİT PRENSİPLERİ: Bunları istersen sonra yazarım.

-yukarıdaki tenkitlere vurursan yazdığım üç rivayet en az 5 tanesine aykırıdır.

rabbim heppimizi aklını ilah edinenlerden değil aklını kullananlardan kılsın
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #55 : 11 Haziran 2014, 11:34:17 »

said

bu mevzuda ne düşünüyorsun? O üç rivayetle ilgili umarım seni ikna edebildim.

selam hakka tabi olanların üzerine olsun
Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #56 : 15 Haziran 2014, 21:25:51 »

SAİD

Yaşlıyim diye unutacağımı sanma.

eğer bu konuda hakkı kabul ettiysen açıklamaktan çekinme tüm güzellikler ve doğrular Allahın dininindir.

bizde duyarsak  rabbimizi tesbih eder ve bizi bağışlaması için dua ederiz. Çünkü O tevbeleri kabul edendir.

slm
DARİMİ
Yönetici
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #57 : 03 Temmuz 2014, 15:40:05 »

SAİD

Diğer tarafta her ne hikmetse sana cevap yazamıyorum çünkü benim yazılarımı kilitlemişsiniz bu tür basit numaralara gerek yok yazmamı istemiyorsanız açık açık söyleyin. Gah

yazılarımı silerek gah bir yerlere girmemi engelleyerek yoluma taş koymanız çok etik değil. Hani doğrusu çok illi davranmanızı da beklemiyorum. Yazarkende gayem sizin gibi anit

insanlar değil olurki okuyan salim kalpler içindir.

Ortaya hiçbir delil ortaya koymadığımı söylüyorsun oysaki sana ibni kayyım el cevziden kafaları çatlatacak deliller ortaya serdim. Bunları ancak ibni kayyım el cevzi acele etmiş

diyerek cevaplıyorsun. Oysaki abni kayyım el cevzinin  mezkur eseri tüm Müslümanlarca makul ve makbul bulunmuş ve yüzyıllardır okunan bir eserdir. Sana daha nasıl delil

getireyim gökten melek bile gelse inadından vazgeçmiyorsun.

Sana sorduğum ve cevaplamaktan fellik fellik kaçtığın o üç hadisle ilgili aklın ve hissin ne diyor? Mademki geçmiş alimlerin akıl ve hisleri ilede hadisleri değerlendirdiğini

söylüyorsun senin aklın ve hissin yokmu? Eğerki akıldan ve histen yoksun olduğunu söylüyorsan bir şey diyemem.ALINTI SVACK

Svack: Konu faydalı olmaktan çıkıp laf kalabalığına dönüştüğü için tarafımdan kilitlenmiştir.
Bilgin olmayan her meselede görüş bildiriyorsun. Sorulan sorulara gerektiği gibi cevap veremediğin halde her yazında muhalifine söylemediği sözleri isnad edip farklı farklı ithamlarda bulunuyorsun.
Bu konuda çok eksik olduğun halde Aklını ön plana alıp hadislere dil uzatıyorsun.
Anlayışın çok zayıf olduğu halde 1400 yıl önceki akıl diyerek alay ediyorsun bununla 1400 yıl önceki akıl rasulullah’ı anlamadı ben anlıyorum imajı vermeye çalışıyorsun.
Senin anlayışınla meseleyi değerlendirmeyenleri ise Rasulullah’a s.a.v hakaret etmekle itham edip kötülüyorsun.
Ortak akıl diyorsun ancak aklından başka hiçbir akılda kabul etmiyorsun.
Velhasılı kelam hadis meselesini müzakere edecek bir ilme sahip değilsin.
Yoluna taş koymuş değiliz. Faydalı bilgi içeren hiçbir yazın silinmemiştir.
Konulara müdahil olan herkes anlaman için elerinden geldiği kadar konuları açıklamaya çalışıyor karşılığında ise senden hakaret görüyorlar buna rağmen yinede yazmana müsaade ediyoruz belki meseleleri anlarsın diye…
Mademki ısrar ediyorsun konuyu tekrar açıyorum ancak yaklaşımın aynen devam ederse tekrar kilitlemek zorunda kalacağım.

Swack
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #58 : 13 Temmuz 2014, 00:57:13 »

SAİD

Kuranın indirildiği ay olan ramazan ayında Allah(cc)tan  hepimizin  kurana sarılan kullar olmamızı temenni ederek başlıyorum. Uzun süre site yöneticileri gerekçe göstermeden

yazmama kilitledikleri için yazamadım. Münazaranın nasıl ilerlediğini özetlersem:

Hz. Peygamberle ilgili müslim ve ibni teymiyyede geçen üç adet rivayeti sana sormuş ve bu rivayetleri yorumlamanı istemiştim ancak maalesef aylar geçmesine rağmen

gereksiz bir sürü mevzuya girerek bu rivayetlerle ilgili tek kelime ile kendi fikrini söylemedin. Oysaki Allah bize aklımızı kullanmamız için vermiştir. Evet kabul ediyorum bazı kişiler

akıllarını ilahlaştırmış olabilirler ancak pireye kızıp yorgan yakmamak gerekiyor, aklımızı sürekli aktif olarak kullanmak lazımdır.

Şimdi soruyorsun müslimdeki bu rivayeti eleştiren hiçbir alim çıkmadı da senmi çıktın? Bu onların sorunu ancak sen bana kendi fikrini söyle:  rivayetleri hatırlarsan

A)  Mekke'nin fethinde Allah'ın Resulü (s.a.v.) ile beraber bulunan Sebre şöyle diyor: "Orada onbeş gün kaldık. Resulullah (s.a.v.), kadınlarla müt'a yapmamıza izin verdi. Ben,

yakınlarımdan biri ile (başka rivayetlere göre  amcam oğlu ile) birlikte çıktık. Ben ondan (gençtim), güzeldim. O biraz çirkindi. İkimizin de birer hırkası vardı. Ama benim hırkam

eski, amcam oğlununki taptaze idi. Mekke'nin aşağısına, ya da yukarısına vardığımızda servi gibi bir kadına rastladık.

— Birimizin seninle müt'a yapmasına ne dersin? dedik.

— Bana ne vereceksiniz? dedi.

"Hırkalarımızı serdik. Kadın iki erkeğe de bakmaya başladı. Arkadaşım, kadının göz ucuyla beni süzdüğünü görünce:

— Onun hırkası eski, benimki taze, dedi. Kadın iki üç kere:

"Bunun hırkası fena değil, dedi. Ben o kadınla müt'a yaptım. Allah'ın Resulü (s.a.v.) müt'ayı haram kılıncaya dek ondan ayrılmadım." (Müslim, Nikâh: bab: 3, hadis: 19-20; Dârimî, Nikâh: 16)

Şimdi bu rivayeti ele alalım:birincisi idealize ettiğimiz sahabe tanımına ne kadar uyuyor. Allah için çıkılan savaşta uçkur derdine düşmemi,yoksa kendisini güzel arkadaşını çirkin

görmemi, yoksa kadına hırka karşılığı cinselliğini satmayı teklif etmemi, yoksa bin bir şekilde eleştirdiğimiz şianın mutasına cevaz vermemi Allah için biraz akledelim burada

doğrusu bu rivayetin doğru olmadığına inanmak mı  yoksa sahabeyi bu kusurlarla nitelemekmi?

B) şa’biden , abdulkays heyeti, hz. Peygambere geldiğinde, içlerinde bulunan parlak ve güzel çocuğu arkasına oturttuğu ve “hz. Davud’un hatası, bakmaktan dolayı meydana

geldi’ buyurduğu nakledilir.(ibni teymiyyenin es-siyasetü’ş-şeriyye  kitabından)

FesubhannAllah. Allahı resülü muhammedül emin kendi nefsine hakim olamayacağını düşünüyor ve parlak çocuğu arkaya oturtuyor.insaf hangimiz bu çirkinliği kendi nefsimize

mal ederiz. Üstelik Davut peygamberinde bakmaktan dolayı hata ettiğini söyleyerek davutun 99 eşi olmasına rağmen komutanının eşine göz dikmesi israiliyatınada zemin

hazırlanıyor. Şimdi bu çirkinliği peygambere isnadmı iyi yoksa bu rivayeti reddetmekmi? Rabbim bize doğruyu göster.

C)Rasulullaha hanımıyla cinsel ilişkide bulunupda menisini getirmeyen kimse hakkında soruldu. Hz. Aişede oradaydı.

Rasulullah (a.s): “şununla ben, ikimiz bunu yapıyoruz, sonra yıkanıyoruz” cevabını verdi (müslim hayz,89)

Şimdi  said  sen birisinin hanımı yanındayken böyle bir soru sorarmısın? Yoksa hanımının olmadığı bir zamandamı sorarsın? Veya hangimiz eşimizin yanında birinin böyle bir soru

sormasını hoş karşılarız ? Peki biz biliyoruzki islam yatak sırrını açıklayanı deyyus diye nitelendiriyor. Şimdi resül kendisiyle böyle çelişirmi? Aişe annemizi böyle küçük bir duruma

düşürürmü? Burada müslimin mi şahsiyeti önemli yoksa resulün mü?

D) Buharide peygambere 30 erkeğinkine bedel cinsel güç verildiği  rivayet ediliyor. Bende soruyorum yahu bunun dinle nubuvetle ne alakası var? Kim peygamberin cinsel

gücünü hangi metodla ölçtü?

Said sen diyorsunki bu rivayetleri diğer alimler görmedi de sen mi gördün? Hayır aslında bunları gören alimler mutlaka vardı ancak bu eserler etrafında öyle sarsılmaz bir

kutsiyyet oluşturulmuşki kimse konuşmaya cesaret etmemiş veya konuşanlar dışlanmıştır. Sana ibni kayyım el cevziyi onun için örnek verdim bak nasılda eleştirmiş. Ancak ona

da kılıf bulunmuş ibni kayyım eleştirirken acele etmiş demişler.

Bak sitede bir başka münazarada şöyle deniyor islam alimlerinin buhari ve müslimdeki tüm hadislerin sahih olduğuna dair icmaları vardır. Bu lafı deyince tüm kapılar kapanıyor

çünkü hakkında icma olan bir konuda konuşmak küfürdür. Oysaki bu konuda hiçbir icma yoktur. Bu eserlerdeki bazı rivayetleri eleştirmekte gayet normaldir.

Şimdi korkmadan bu dört rivayetle ilgili ne düşündüğünü açıkla. Bak ben diyorumki kimin ne dediğini bilmiyorum bu rivayetler kurana,benim inandığım yüksek ahlaklı

peygamberime,  örfe, akla aykırıdır. Onun için kendime ayrıca yardımcı aramıyorum hasbunAllah ve nimel vekil.

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git

Eğer üye iseniz lütfen üye girişinden giriş yapınız.

Eğer üye değilseniz 10 saniyenizi ayırarak üye olabilirsiniz. 

Dosyaları indirebilmek ve de içerikleri görebilmek için

üye olmanız gerekmektedir.

Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Sitemiz üzerinden erişilebilen şeylerde Allah'ın razı olmadığı şeyler varsa, bunları reddediyoruz.